От 15 години страдам от себореен дерматит или „себорейна каска“- според доктора, който посетих. Положението се изостри през последните 10 години, когато станах студентка, семейна и майка. Лекувах се във всички известни държавни и частни кожни клиники у нас. Какво ли не изпих – тонове антибиотици, витамини, препарати, биха ми инжекции витамин В12, пробвах всякакви назначени или препоръчани мазила, изучих практиката по света, но заболяването се задълбочаваше – огромни жълти люспи покриваха кожата на главата, а челото ми беше в рани. Единствено получавах облекчение в някаква степен от един препарат за мазане на база салицилова киселина, който открих в чужбина – подобните, които се продават у нас изобщо не ми действаха.

Започнах да следвам системата за хранене на Мария Дойнова (тогава още Героева:) през ноември 2010 г в момент, когато себорейната каска беше много силно изявена – няколко пръста плътна и дебела, като бетонирана, а имах и рани и по лицето. Освен храната и храненето, ползвах като добавка към моето чужбинско мазило и препоръчани от нея кремове, чисто билкови.

Резултатът е истинска мечта – кожата на главата и лицето ми е чиста! Все по-рядко ми се налага да се мажа с крема, но си го крия вече, защото домашните също го харесват. Заедно със себореята се решиха още много мои проблеми – имах бяло течение с неясен произход, което остана след раждането на дъщеря ми и не се повлияваше от медикаменти – може би изчезна още първия месец, месечният ми цикъл се нормализира, а това до този момент от живота си бях постигала само с лекарства. Чувствам се толкова добре, със самочувствие, жизнена. Откакто следвам тази система на хранене, не съм боледувала от нищо, независимо грипа наоколо, а отгоре на всичко и отслабнах 4 кг без да се чувствам и за момент гладна, като си запазих удоволствието от храната и храненето.

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *