Имаш цилулит? Не си сама! Статистиката сочи, че 90% от жените се срещат с този проблем в живота си, дори тези, които са във форма.

Колкото и всеизвестен да е целулита, има много ширищи се лъжи за него – какво представлява, какво го причинява, как да се отървеш от него.

Преди да предприемеш каквито и да е действия да помогнеш на тялото си да се отърве от цилулита, по-добре се информирай какво точно представлява от проверен източник, какъвто е нашата платформа за здравно образование nutriciologiq.bg!

Ето и 10 известни мита за цилулита:

1. Слабите нямат целулит.

Лъжа! Килограмите нямат значение. Други фактори влияят, но още няма пълна яснота – хормони, храна, възраст, слънце, гени, стегнати дрехи, колебания в теглото, слаба мускулатура и пр .

2. Възрастта – с напредването на възрастта целулитът се увеличава.

Лъжа! Днес много по.често младите имат повече целулит. Да, с напредването на възрастта просто става по-видим заради изтъняването на кожата и загубата на еластичност.

3. Целулитът се лекува с козметика.

Кремовете и геловете временно изглаждат кожата, сори, не за дълго. Целулитът се образува в долните слоеве на кожата и няма как да се повлияе с „вълшебните мазила“

4. Излишната мазнина предизвиква целулита.

Грешка! Ц не се дължи на големите количества подкожна мазнина, а на тъканта под нея. Когато мускулите се отпуснат, той се проявява.

5. Мъжете нямат целулит.

Невярно. Имат, но се проявява по-рядко заради по-здравата мускулатура и малкото естроген, за сметка на повечето тестостерон, който гори мазнините. Нашият женски естроген е един от „виновниците“ за цилулута.

6. Кардио фитнесът премахва целулита. 

Кардиото е чудесно за намаляване на мазнините, но срещу цилулита всъщност помагат силовите тренировки. Те уголемяват мускулите и изпъват кожата.

7. Впитите дрехи премахват целулита.  

Лъжа! Те прикриват дупките по краката, но съдействат за задълбочаването на целулита, като притискат и травмират колагеновите влакна.

8. Тенът намалява целулита.

Временно и чисто визуално.

9. Целулитът изчезва с отслабването.

Ако сте направили изчистване на тялото и сте отслабвали едновременно с много движение, о, да, тогава това се случва и е стабилно, но, разбира се, изисква да продължите.

10. Липосукцията премахва целулита.

Лъжа! След тази процедура мазнините се разпределят неравномерно по тялото и е много възможно дори да увеличи дупките по краката.

Каква е тайната да имаме гладки крака?

В постоянството – всеки ден слънце, природа, 80% сурова храна, диви и живи суперхрани, пробиотици (Ацидофилус подпомага изхвърлянето на излишната задържана течност), много активно движение и удоволствие от живота! J

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.